BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny 600 MHz-prosessor fra Intel

Intel lanserte mandag selskapets to første prosessorer som baserer seg på Intel 133 MHz systembuss. En nytt brikkesett (ikke 820) ble også lansert.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. sep. 1999 - 14:30



Les også:

Det nye brikkesett som ble lansert mandag, 810E, er derimot et stort skritt framover. Dette er det første av Intels brikkesett som kan tilby busshastighet på 133 MHz, noe som gjør at Intel kommer på høyde med selskapets viktigste konkurrenter innen hovedkort.

810E tilbyr i tillegg til den økte busshastigheten, også det som jakkes Intel Accelerated Hub Architecture. Dette er en brikkesett-arkitektur som inneholder kontrollkretser for grafikk, minne, I/O og fastvare.

Kontrollkretsene for grafikk og minne gir prosessor, minne og de innebygde grafikkfunksjonene et felles grensesnitt. Kontrollkretsene for I/O håndterer minne, AC97-kompatibel lyd, harddiskgrensesnittet ATA66, USB og PCI. Kontrollkretsene for fastvare kontrollerer system- og video-BIOS, samt en slumtallgenerator.

Prisen på brikkesettet vil være 39,50 dollar ved kvanta på 10.000 enheter.

De nye prosessorene vil i kvanta på tusen enheter koste 615 dollar for 600 MHz-utgaven og 369 dollar for 533 MHz-utgaven.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.