BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Active-X sikkerhetsfeil

Det er funnet nok en sikkerhetsfeil forbundet med bruk av Active-X-teknologi over Internett. Denne gang er det kombinasjonen av Symatecs Norton Utilities 2.0 og Active-X som gjør nettsurfere sårbare for fiendlig kode.

Jens Kanden
8. apr. 1997 - 10:30

Sikkerehetsproblemene rundt Microsofts teknologi på Internett fortsetter. Denne gang er det Symantecs Norton Utilities 2.0 for Windows 95 som skaper problemer ved nettsurfing med Internet Explorer.

Feilen ligger i Norton Utilities 2.0s bruk av Active-X-script-teknologi og åpner for at brukere kan få lastet ned kode som kan manipulere eller ødelegge data ved besøk på Internett. San Jose Mercury New melder at feilen ble oppdaget av Symantecs konkurrent McAfee Associates for en uke siden. McAfee opplyste om feilen til pressen førs, noe som har skapt stor irritasjon i Symantec.

Microsoft mener at feilen uteleukkende skyldes feil i Symantecs kode, og at Acitve-X' sikkerhetsmekanisemer fungerer. Symantec har ikke bekreftet at feilen er deres alene, men har bekreftet at det er en feil, og selskapet har utviklet en feilfiks som blir tilgjengelig i løpet av tirsdag amerikansk tid. Alt dette i henhold til San Jose Mercury News.

Feilfiksen kan hentes ned fra Symantec. Først kobler man seg til Internett og starter Norton Utilities 2.0. Man klikker på oppgraderingsknappen i programmet som sender en til Symantecs nettsted hvor man kan laset ned feilfiksen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.