Ny ADSL2+-tilbyder i Oslo

SmartCall vil fra februar av kunne tilby ADSL2+ til en del av Oslo.

SmartCall vil fra februar av kunne tilby ADSL2+ til en del av Oslo.

Flere Internett-leverandører har det de siste månedene annonsert planer om å tilby neste generasjons ADSL i deler av Norge, primært i Oslo og Stavanger.

Nå melder SmartCall seg i kampen om kundene som ønsker mer hastighet enn det vanlig ADSL kan gi. Selskapet tilbyr ADSL2+ til beboere i 30 ulike borettslag på Holmlia sørøst i Oslo.

ADSL2+ har flere fordeler i forhold til vanlig ADSL. Den mest attraktive er kanskje den potensielle nedlastingshastigheten på inntil 25 Mb/s, men for mange vil muligheten for å kunne levere tjenesten over lengre strekninger fra sentralen enn med ADSL, være vel så viktig. Hastigheten som er mulig å levere, avhenger fortsatt av avstanden fra sentralen, slik at det ikke vil være mulig å levere den høyeste hastigheten over alt.

SmartCall har valgt ikke å tilby de aller høyeste hastighetene, men i stedet holder selskapet holder relativt moderate priser. En 4000/600 kb/s ADSL2+-forbindelse koster derfor 395 kroner i måneden, mens det raskeste alternativet, 8000/900 kb/s, koster 549 kroner i måneden. Det finnes også alternativer med hastigheter på vanlig ADSL-nivå.

Etableringen er gratis hvis kunder gjør installasjonen selv. Tjenestene har 12 måneder bindingstid.

En oversikt over hvilke borettslag som vil bli tilbudt ADSL2+, og på hvilke tidspunkter, finnes på denne siden.

SmartCall er hovedleverandør av teletjenester og driftspartner med Multinett, som eies av borettslag og boligsammenslutninger på Holmlia. Lyse Tele kunngjorde denne uken et samarbeid med Multinett om pilotprosjekt av en trippelløsning til boliger knyttet til Multinetts anlegg på Søndre Nordstrand.

Til toppen