Ny aktør i Norge tilbyr bredbånd via satellitt

Fortsatt er det boliger og bedrifter i Norge som ikke tilbys bredbånd. Nå kommer et nytt alternativ.

Ny aktør i Norge tilbyr bredbånd via satellitt

Fortsatt er det boliger og bedrifter i Norge som ikke tilbys bredbånd. Nå kommer et nytt alternativ.

Bredbåndsdekningen i Norge begynner å bli god, men trolig vil det alltid være områder som ligger så ugunstig til at de trolig aldri vil dekkes av verken ADSL, fiber eller radiolinje.

Den siste muligheten er da satellitt, vel merke dersom man har relativt god sikt mot himmelen.

Bredbånd via satellitt er ikke noen nyhet i Norge, og flere aktører de siste ti årene lansert slike tilbud. Men disse tjenestene markedsføres lite, og de tjenestene har ofte vært priset slik at de har vært uaktuelle for privatmarkedet.

    Les også:

I dag kunngjorde svenske Swepet Satellitt at selskapet tilbyr satellittbasert bredbånd over hele Norge. Selskapet har siden 2001 fått drøyt 3500 kunder i Sverige.

Tjenesten innebærer at nedstrømstrafikken går via satellitten, men oppstrømstrafikken går via telefonlinjen eller ISDN. Dette er selvfølgelig ingen ideell løsning, men vil nok for mange være bedre enn at all trafikken skal gå via et telefonmodem.

Tjenesten fra Swepet skal være tilgjengelig fra hele landet, men avhenger at man kan ta imot satellittsignaler via en parabolantenne fra den av Telenors Thor-satellitter, som befinner seg ved 1° vest. Dette er den samme satellitten som benyttes til TV- og radiosendinger fra Canal Digital.

Swepet tilbyr hastigheter på mellom 512 kbit/s og 2 Mbit/s. Prisen ligger på mellom 359 og 995 kroner i måneden. I tillegg kommer en etableringsavgift på 995 kroner.

Til toppen