Ny alt-i-ett-maskin for nettverket

HP vil i begynnelsen av februar lansere selskapets første alt-i-ett-maskin som kan knyttes til et datanettverk. Maskinen skal være svært enkel å bruke.

HP vil i begynnelsen av februar lansere selskapets første alt-i-ett-maskin som kan knyttes til et datanettverk. Maskinen skal være svært enkel å bruke.

Alt-i-ett-maskiner, det vil si kontormaskiner som kan gjøre flere oppgaver som vanligvis gjøres av separate enheter, er spesielt egnet for hjemmebrukere og kontorer med liten plass. Hewlett-Packards kommende LaserJet 3150 erstatter skriveren, kopieringsmaskinen, faksmaskinen og skanneren. Samtidig skal den være svært enkel å bruke.

Kopiering og sending og mottaking av faks kan gjøres uten at en PC er tilkoblet. Er en Windows-basert maskin knyttet til LS 3150, vil brukeren få opp et særdeles enkelt program på skjermen for å styre alt-i-ett-maskinen. Det hele gjøres ved hjelp av et par musklikk.

Men selv om LS 3150 er enkel å bruke, er den godt utstyrt med funksjonalitet. Du faktisk sende skannende dokumenter direkte som e-post, uten å innvolvere PC-en. Alt-i-ett-maskinen har lagringsplass til 250 e-postadresser eller faksnumre.

Inngående fakser og dokumenter som skannes inn kan sendes direkte til et tegngjenkjenningsprogram (OCR) som leverer dokumentet som tekst til et egnet tekstbehandlingsprogram, for eksempel Word.

Faksen har forøvrig 2 MB med minne, slik at den kan lagre opptil 150 sider med innkommende faks, noe som blant annet muliggjør fleroppgavekjøring. Du kan for eksempel skrive ut fra PC-en samtidig som det mottas faksmeldinger. Faksene i minnet kan også videresendes til et annet nummer.

Skriverdelen i LaserJet 3150 er en av HPs velkjente motorer som produserer seks sider utskrift i minuttet med oppløsning på 600 punkter per tomme. Selv rett etter at skriveren er skrudd på, skal ventetiden før utskriften settes i gang være minimal, takket være en teknologi HP kaller "instant-on". Denne reduserer oppvarmingstiden til få sekunder.

Skriveren kan skrive ut på de fleste typer media, inkludert konvolutter, transparenter og postkort. Men den er optimalisert for å lage så god utskrift som mulig på standard kopieringspapir.

Skanneren i enheten er godt tilpasset skriverenheten. Oppløsningen på skanneren tilsvarer utskriftsoppløsningen på 600 punkter per tomme, mens hastigheten tilsvarer seks sider i minuttet. Skanneren forsynes av en dokumentmater som inneholder 30-ark.

Den største nyhetene med HP LaserJet 3150 er likevel at den kan knyttes til en datanettverk. Ved hjelp av HPs eksterne JetDirect utskriftsservere kan enheten bli en del av et vanlig Ethernet. JetDirect-enheten selges som tilleggsutstyr. Prisen starter på rundt tusen kroner eksklusive moms.

Dette kommer altså i tillegg til de 8029 kroner pluss moms som er veiledende pris for selve alt-i-ett-enheten.

Til toppen