Ny AMD-arkitektur kan ventes i mai

Ifølge taiwanske hovedkortprodusenter vil AMD introdusere prosessorer med en helt ny sokkel innen få uker.

Ifølge taiwanske hovedkortprodusenter vil AMD introdusere prosessorer med en helt ny sokkel innen få uker.

AMD er i ferd med å ta skritt over til DDR2-minne. Som en følge av dette, må selskapet skifte ut minnekontrolleren i selskapets prosessorer. Den som benyttes i dag, støtter bare vanlig DDR-minne.

DDR2-minne kan klokkes langt høyere enn DDR-minne, noe som gir bedre båndbredde, men har til gjengjeld også langt mer latens. Det vil si at ventetiden før dataene faktisk kommer, er lenger enn for DDR1-minne.

Samtidig må AMD også bytte ut sokkel som benyttes for å knytte prosessoren til hovedkortet. Hovedkort med den nye sokkelen, som kalles AM2, er allerede tilgjengelige på enkelte markeder.

Det har versert rykter om flere ulike lanseringsdatoer for AMDs AM2-kompatible prosessorer, men nå bekrefter flere hovedkortprodusenter overfor Digitimes at lansering vil skje den 23. mai. Dessuten fortelles det at tokjernede Turion 64-prosessorer med DDR2-800-støtte, Turion 64 X2, vil bli lansert allerede den 17. mai.

Det som forvansker situasjonen, er at masseproduksjonen av DDR2-minne for AMD-baserte systemer, trolig ikke vil komme i gang før i juli eller august, noe som er to måneder senere enn først antatt. Dette forteller taiwanske DRAM-produsenter til Digitimes.

Til toppen