KORTNYTT

Ny AMD-arkitektur kan ventes i mai

Ifølge taiwanske hovedkortprodusenter vil AMD introdusere prosessorer med en helt ny sokkel innen få uker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. mai 2006 - 10:33

AMD er i ferd med å ta skritt over til DDR2-minne. Som en følge av dette, må selskapet skifte ut minnekontrolleren i selskapets prosessorer. Den som benyttes i dag, støtter bare vanlig DDR-minne.

DDR2-minne kan klokkes langt høyere enn DDR-minne, noe som gir bedre båndbredde, men har til gjengjeld også langt mer latens. Det vil si at ventetiden før dataene faktisk kommer, er lenger enn for DDR1-minne.

Samtidig må AMD også bytte ut sokkel som benyttes for å knytte prosessoren til hovedkortet. Hovedkort med den nye sokkelen, som kalles AM2, er allerede tilgjengelige på enkelte markeder.

Det har versert rykter om flere ulike lanseringsdatoer for AMDs AM2-kompatible prosessorer, men nå bekrefter flere hovedkortprodusenter overfor Digitimes at lansering vil skje den 23. mai. Dessuten fortelles det at tokjernede Turion 64-prosessorer med DDR2-800-støtte, Turion 64 X2, vil bli lansert allerede den 17. mai.

Det som forvansker situasjonen, er at masseproduksjonen av DDR2-minne for AMD-baserte systemer, trolig ikke vil komme i gang før i juli eller august, noe som er to måneder senere enn først antatt. Dette forteller taiwanske DRAM-produsenter til Digitimes.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.