Ny AMD-driver setter i gang «Stream»

Videokonvertering på en brøkdel av tiden lover AMD med nye drivere til ATI Radeon.

Ny AMD-driver setter i gang «Stream»

Videokonvertering på en brøkdel av tiden lover AMD med nye drivere til ATI Radeon.

AMD kunngjorde i dag at selskapet i midten av desember skal komme med en ny Catalyst-driver til skjermkort med grafikkprosessorer i selskapets ATI Radeon-familie. Kortene i AMDs ATI Radeon HD 4000-serie har innebygd støtte for ATI Stream, en teknologi for parallell behandling av andre typer data enn grafikk. Men foreløpig har denne teknologien vært skjult for brukerne.

For å få glede av Stream-teknologien, kreves det at programvaren man benytter støtter den. Foreløpig er utvalget beskjedent, men ifølge AMD skal det komme en rekke programvareprodukter innen underholdning, spill og produktivitet som skal støtte Stream.

Dette inkluderer TotalMedia Theatre-produktet til ArcSoft, som skal inkludere ArcSoft SimHD, en ny teknologi for etterbehandling av video som skal gi bedre HD-gjengivelse av video med standard oppløsning. Dette produktet skal komme på markedet i desember i år.

CyberLink skal på sin side utgi en oppdatert utgave av PowerDirector 7 i første kvartal av 2009 som skal inkludere videokonverteringsfunksjonalitet akselerert med ATI Stream.

Selv skal AMD kommer med en ny versjon av gratisproduktet ATI Avivo Video Converter i desember.

En test AMD selv har gjort på et tokjernet Intel-system med 6 gigabytes med systemminne og 64-bits Windows Vista Ultimate, viser 17 ganger forbedret ytelse, sammenlignet med programvare som kun benytter CPU-en.

Testen gikk ut på å konvertere en MPEG2-video med oppløsning på 1920x1080 punkter til en MPEG4-video med oppløsning på 320x240 punkter. Videoen inneholdt 24 bilder per sekund.

I iTunes 8.0.1 med WinQuickTimeMPEG2-pakken tok dette 3 timer og 23 minutter. Med ATI Avivo Video Converter ble denne tiden redusert til 12 minutter.

Nederst på denne siden viser AMD også til at selskapets kan oppnå dobbelt så høy videokonvergeringsytelse som konkurrenten Nvidia til halvparten av prisen. I alle fall med det oppsettet AMD har valgt.

Den aktuelle Cataltyst-driveren har versjonsnummeret 8.12 og er nå tilgjengelig i en lukket betaversjon.

Til toppen