BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny AMD-prosessor slår Intels toppmodell

AMD lanserer i dag Athlon XP 3000+. De første testene viser at Intel har mistet ledelsen.

10. feb. 2003 - 13:01

Etter mye problemer i høst, er AMD tilbake på banen med sitt motsvar til Intels 3,06 GHz Pentium 4. Athlon XP 3000+.

Dette er en god nyhet, ikke bare fordi ytelsen øker. Men i fravær av tett konkurranse fra AMD, har Intel oppretthold sine priser og heller ikke lansert noen nyheter siden midten av desember, noe som er en mannsalder i IT-bransjen.

Tidlige tester viser nå at det er AMD, ikke Intel, som er raskest. PC World USA har sett på tre maskiner med den nye prosessoren. Det raskeste systemet fikk en score på 137 i en samlet test med typiske kontor- og arbeidsoppgaver.

Det raskeste Intel-baserte systemet PC World USA har testet fikk en score på 132 poeng.

I konstruksjonsprogrammet AutoCad knuste AMD-brikken Intel med å få unna testen på 226 sekunder som toppmodellen av Pentium 4 bruker 273 sekunder på. AMD slo også Intel i tester med Photoshop, videoredigeringsprogrammet Premier og konvertering av lydformater (Nero).

Men med multimedia og spill er det ikke alltid testene er rettferdige. ID Software har alltid skreddersydd sine spill mot Intels prosessorer. AMD vant Unreal-testen mens Intel vant testen med Return to Castle Wolfenstein.

Den nye prosessoren gir dog - foreløpig - ikke det helt store prisavslaget i forhold til Pentium 4. Ifølge Dag Pettersen hos Komplett.no vil AMDs nye flaggskip åpne på 6095 kroner inkludert moms, men uten nettkjøp-rabatt. Dette er 700 kroner billigere enn Pentium 4-toppmodellen.

Men konkurransen øker igjen. For vanlige kunder kan glede seg over at lanseringen av den nye toppmodellen reduserer prisene på AMDs bestselgerne Athlon 2200+ og 2400+, forteller Komplett.no. Hvor mye er ikke klart.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.