BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny AMD-prosessor uten behov for vifte

AMD har lansert en ny Sempron-prosessor med så lavt effektforbruk at vifte er unødvendig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. juni 2007 - 10:52

I løpet av de siste årene har stadig flere begynt å fokusere på prosessorenes varmeutvikling og effektforbruk, i stedet for bare på den rene regnekraften. Årsaken til dette er at det ofte er betydelige kostnader forbundet med kjøling av varme prosessorer, men også fordi kraftige kjølesystemer ofte er problem på grunn av støy.

AMD lanserte nylig en ny Sempron-prosessor, Model 2100+, som er spesielt tilpasset systemer hvor bruk av kjølevifte er lite ønsket. Prosessoren støtter brikkesettet AMD M690T og har et effektforbruk som ikke overstiger 9 watt. Effektforbruket til den integrerte minnekontrolleren kommer i tillegg.

Prosessoren er klokket til 1 GHz og har 256 kilobytes med sekundært cacheminne. Minnekontrolleren støtter inntil 4 GB med DDR2-400-minne.

Prosessoren er basert på Socket S1, et 638 pinners grensesnitt som er laget for å tåle store fysiske belastninger, blant annet støt på opptil 50 g og 7g vibrasjon innenfor alle de tre aksene.

Prosessoren er nok mer beregnet for integrert systemer og industrimaskiner enn for vanlige PC-er, men hovedkort med Socket S1 skal kunne leveres av blant annet Arbor og AAEON.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.