BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny AMD-sokkel trolig forsinket

Taiwanske hovedkortprodusenter forteller at AMDs neste generasjons prosessorsokkel kan bli flere måneder forsinket.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. nov. 2005 - 10:50

AMD skal i 2006 introdusere en ny type sokkel for selskapets prosessorer. Denne skal etter hvert erstatte dagens sokler for stasjonære PC-er.

Den nye sokkelen, som kalles M2, skal støtte prosessorer med 940 pinner og - sammen med nye brikkesett - åpne for nye og spennende løsninger.

Tidligere har signaler fra AMD og selskapets partnere tydet på en lansering av M2 og tilhørende prosessorer i første kvartal av 2006. Nå tyder mye på at kundene må vente til andre kvartal. Dette sier taiwanske hovedkortprodusenter til Digitimes.

AMD planlegger trolig i første omgang tre prosessorfamilier som skal ta i bruk M2-sokkelen. Disse har kodenavnene Windsor, Orleans og Manila, som henholdsvis vil falle inn under dagens Athlon 64 X2-serie, Athlon 64-serie og Sempron-serie. Windsor vil altså være utstyrt med to kjerner.

    Les også:

Både Windsor og Manila skal støtte AMDs virtualiseringsteknologi, Pacifica, noe som åpner for maskinvarestøtte for kjøring av flere operativsysteminstanser på samme tid. Dessuten er det ventet at AMD i forbindelse med disse lanseringene vil introdusere støtte for minneteknologien DDR2.

Blant annet Nvidia planlegger å tilby brikkesett, C51XE og MCP55, med støtte for AMDs nestegenerasjons plattform.

Det er ventet at AMD fortsatt vil tilby prosessorer basert på dagens 939-pinners sokkel enda et år etter at M2-sokkelen kommer på markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.