Ny AMD-sokkel trolig forsinket

Taiwanske hovedkortprodusenter forteller at AMDs neste generasjons prosessorsokkel kan bli flere måneder forsinket.

Taiwanske hovedkortprodusenter forteller at AMDs neste generasjons prosessorsokkel kan bli flere måneder forsinket.

AMD skal i 2006 introdusere en ny type sokkel for selskapets prosessorer. Denne skal etter hvert erstatte dagens sokler for stasjonære PC-er.

Den nye sokkelen, som kalles M2, skal støtte prosessorer med 940 pinner og - sammen med nye brikkesett - åpne for nye og spennende løsninger.

Tidligere har signaler fra AMD og selskapets partnere tydet på en lansering av M2 og tilhørende prosessorer i første kvartal av 2006. Nå tyder mye på at kundene må vente til andre kvartal. Dette sier taiwanske hovedkortprodusenter til Digitimes.

AMD planlegger trolig i første omgang tre prosessorfamilier som skal ta i bruk M2-sokkelen. Disse har kodenavnene Windsor, Orleans og Manila, som henholdsvis vil falle inn under dagens Athlon 64 X2-serie, Athlon 64-serie og Sempron-serie. Windsor vil altså være utstyrt med to kjerner.

    Les også:

Både Windsor og Manila skal støtte AMDs virtualiseringsteknologi, Pacifica, noe som åpner for maskinvarestøtte for kjøring av flere operativsysteminstanser på samme tid. Dessuten er det ventet at AMD i forbindelse med disse lanseringene vil introdusere støtte for minneteknologien DDR2.

Blant annet Nvidia planlegger å tilby brikkesett, C51XE og MCP55, med støtte for AMDs nestegenerasjons plattform.

Det er ventet at AMD fortsatt vil tilby prosessorer basert på dagens 939-pinners sokkel enda et år etter at M2-sokkelen kommer på markedet.

Til toppen