Ny amerikansk partneravtale for Fast

Fast har inngått en samarbeidsavtale med Exodus, en av USAs største webhotell-tjenester.

Fast har inngått en samarbeidsavtale med Exodus, en av USAs største webhotell-tjenester.

Den norske teknologikometen Fast Search & Transfer har inngått en samarbeidsavtale med den store amerikanske webhotel-leverandøren Exodus. Avtalen innebærer at Exodus skal utplassere Fast-søkemotorer i sine 16 amerikanske datasentraler. Derfra vil bedriftskunder av datasentralene kunne la sine brukere og ansatte søke med Fast-teknologi på bedriftens Internett-sider.

- Heller ikke denne avtalen er Den Store Avtalen Fast håper å inngå med en av USAs ledende Internett-portaler, sier Thomas Fussel, en av de to engelske investorene bak Fast og Opticom til digi.no. På spørsmål om når "Den Store Avtalen" kommer og om når det blir alvor av intensjonsavtalen med Dell, svarer Fussel bare "shortly".

For det er på søk over hele Internett Fast er mest kjent. Men Fast-søkeruter har begynt å dukke opp på en rekke Internett-sider, både for søk i aktørenes egne dokumenter og for Internett-søk.

- Dette er en viktig avtale, men vi vet ikke hva den kan gi av inntekter før Exodus har begynt å tilby oss til kundene de driver Internett-hjemmesider for. Men det er klart at avtalene også gir oss en god PR-effekt og bidrar til å gjøre oss kjent i USA, sier Fussel.

Som en del av avtalen, overtar Exodus driften av Fasts internett-søkemotor alltheweb.com.

- Vi trenger å skalere vår tjeneste og skal snart la en kopi av Boston-systemet på vestkysten i USA. Med Exodus kan vi spre oss utover USA og resten av verden fordi Exodus skal bygge Internett-sentraler internasjonalt, forteller Fast-investoren.

Til toppen