BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Android-versjon lar vente på seg

Men nå letter Google litt på sløret.

Google er ennå ikke helt ferdige med å "bake" Gingerbread.
Google er ennå ikke helt ferdige med å "bake" Gingerbread. Bilde: Google
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. nov. 2010 - 14:26

Da Google for snart fire uker siden fikk en ny søtsak-statue på plenen foran en bygning på Google Campus, var det ventet at en ny versjon av Android, med kodenavn Gingerbread, ville komme innen et par uker. Det viste seg ikke å være tilfellet.

Deretter trodde mange at Google ville komme med Gingerbread på torsdag i forrige uke. Årsaken til dette var at et angivelig medlem av Open Handset Alliance skrev dette i en twittermelding.

Deretter var det mange som håpet at Gingerbread ville komme i går, under Web 2.0 Summit 2010. Det skjedde ikke.

Derimot var Google-sjef Eric Schmidt tilstede og fortalte publikum at Gingerbread kommer i løpet av «de neste, få ukene».

Google-sjef Eric Schmidt viser fram kommende smartmobil basert på Android &quot;Gingerbread&quot;. Trolig er det snakk om mobilen Mulig Samsung Nexus S. <i>Bilde: OreillyMedia</i>
Google-sjef Eric Schmidt viser fram kommende smartmobil basert på Android "Gingerbread". Trolig er det snakk om mobilen Mulig Samsung Nexus S. Bilde: OreillyMedia

Schmidt viste også fram en kommende smartmobil basert på Gingerbread, men ville ikke si noen om selve mobilen. Det antas likevel at det dreier seg om «Nexus S», en mobil som trolig vil produseres av Samsung og som på mange måter vil være en oppfølger til Nexus One. Det antas at denne modellen ikke vil selges direkte fra Google, men blant annet gjennom kjeden Best Buy. Google har ikke bekreftet noe av dette.

Schmidt avslørte derimot at Gingerbread og den nye mobilen vil ha støtte for Near Field Communication (NFC), en kortrekkende kommunikasjonsteknologi som blant annet kan danne grunnlaget for blant annet nye typer betalingstjenester, billettsystemer og nøkkelsystemer.

NFC som teknologi har eksistert i mange år, men første nå virker det som om det begynner å bli bred interesse for teknologien.

Schmidt snakker om Android og mobilrelaterte temaer i de tolv første minuttene av videoen nedenfor.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.