Ny avtale holder Dell i tet

Dell snek seg forbi HP ved hjelp av store bedriftsavtaler. Nå fortsetter de løpet med Aker Kværner.

Dell snek seg forbi HP ved hjelp av store bedriftsavtaler. Nå fortsetter de løpet med Aker Kværner.

Dell Norge varslet tidlig i år at de håpet å gå forbi HP i PC-salg, og i mai erklærte analysebyrået DMR at de hadde klart det. Dette skjedde mye takket være store avtaler, særlig en storkontrakt med Statoil.

Når det gjelder PC-er har Norge vært et lite typisk land. Internasjonalt har Dell for lengst dratt fra HP, men hos oss har HP regjert tungt i mange år.

I første kvartal i år dro altså Dell for første gang forbi HP også her i Norge, fordi de leverte over 10.000 PC-er til Statoil i løpet av kvartalet.

DMR-sjef Morten Dahl sa i mai at han trodde Dell ville bli størst på PC-er i Norge i år. For å nå dette målet vil de nok trenge flere avtaler som den de nå har inngått med Aker Kværner.

Dell og Complit er nå valgt som leverandør av hjemme-PC til Aker Kværner-konsernets 8.000 ansatte, melder Finansavisen.

Størrelsen på kontrakten avhenger av hvor mange som takker ja, og så langt skal rundt 2.000 ha gjort det. De kan velge mellom tre stasjonære og tre bærbare modeller.

Dell skal stå for maskinvaren mens Complit tar seg av administrasjon, service og forvaltning.

Dell opplyser at rundt ti prosent av selskapets PC-er selges gjennom hjemme-PC-ordningen, og at målet er å levere 5.000 hjemme-PC-er dette kvartalet.

Til toppen