BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny batteribrann fikk aksjekurser til å stupe

Nok et PC-batteri har tatt fyr, noe som skremmer leverandørenes investorer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. jan. 2008 - 14:09

Batteriet i en bærbar PC i Sør-Korea tok fyr på tirsdag. Både PC-en og batteriet var levert av selskaper i LG-konsernet, henholdsvis LG Electronics og LG Chem. H

Hendelsen er den første av sitt slag for begge selskapene, men har ifølge Wall Street Journal likevel skremt investorene, som frykter at hendelsen vil kunne få lignende konsekvenser som dem amerikanske og japanske teknologiselskaper har blitt utsatt for etter lignende hendelser de siste 18 månedene.

I denne perioden har andre leverandører måttet tilbakekalle flere hundre tusen batterier.

På grunn av nyhetene sank aksjekursen til LG Electronics med 5,7 prosent i går, mens kursen på LG Chem-aksjen sank med 4,7 prosent.

    Les også:

Analytikeren Choi Hyun-jae i Tong Yang Investment Bank sier til Wall Street Journal at han ikke tror effekten av brannen vil bli langvarig. Det er ventet at LG Electronics vil levere svært gode resultater for fjerde kvartal i fjor, samtidig som at produksjonen av bærbare PC-er bare utgjør en liten del av selskapets totale virksomhet.

Også batterisalget til LG Chem er lite sammenlignet med andre deler av selskapets virksomhet. Selskapet leverer likevel batterier til blant annet Dell og HP.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.