Ny betautgave av BeOS

Be Inc har sluppet den andre betautgave av sitt operativsystem BeOS. Fokus i denne utgaven er brukervennlighet, stabilitet og tilgjengelighet av applikasjoner.

Be Inc har sluppet den andre betautgave av sitt operativsystem BeOS. Fokus i denne utgaven er brukervennlighet, stabilitet og tilgjengelighet av applikasjoner.

Fire måneder etter den første betautgaven av BeOS har Be Inc distribuert over 500.000 kopier av sitt operativsystem på verdensbasis. Selskapet har registrert 4.400 programmerere som utvikler for BeOS og disse har laget over 100 BeOS-applikasjoner.

- Denne utgaven bidrar til BeOS' fremdrift, sier Jean-Louis Gassée, administrerende direktør i Be Inc. - Dette er ledd i vår plan om å dekke utviklere og kunders behov og bygge videre på BeOS' teknologiplattform.

CD-en med BeOS Preview Release 2 inneholder i underkant av 40 BeOS-applikasjoner utviklet av uavhengige programmerere. Blant disse finnes tekstbehandling, regneark, samt lyd-, Internett-, underholdnings-, grafikk- og utviklingsapplikasjoner.

BeOS betautgave 2 har bedret maskinvarestøtte meb blant annet mulighet for å lese fra og skrive til Mac HFS-partisjoner og støtte systemer med opp til 512 MB RAM. Dessuten har systemet utvidet monitorstøtte.

BeOS har også en rekke forbedringer i brukergrensesnittet med utvidet tastaturnavigasjon og dobbel-klikk-installasjon av komprimerte arkiver. TCP/IP-nettverkstilknytningen er blitt raskere og systemet har bredere kompatibilitet med POSIX.

I henhold til selskapet har mye arbeid blitt lagt i å gjøre BeOS stabilt og Be hevder at oppetiden for systemet nå kan måles i måneder i stedet for dager og timer.

BeOS betautgave 2 slippes den 20. oktober til utviklere og vil koste $49,95 med en trykket brukermanual og de neste to utgavene gratis. Førbestillinger av BeOS kan legges inn via Internett.

En elektronisk utgave med elektronisk dokumentasjon og ingen fremtidige utgaver vil koste $9,95. I november kan denne utgaven lastes ned fra Internett.

Til toppen