KORTNYTT

Ny betaversjon av Firefox 3 er klar

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. feb. 2008 - 09:00

Mozilla gjorde i går den tredje betaversjonen av Firefox 3 tilgjengelig for nedlasting. Denne utgaven inkluderer også noe ny funksjonalitet og flere andre forbedringer.

Dette inkluderer forbedret sikkerhet gjennom støtte for blant annet Extended Validation (EV) SSL-sertifikater, beskyttelse mot skadevare og antivirus-integrasjon i nedlastingsverktøyet.

Det skal nå være enklere å finne og installere nettlesertilleggene, mulighet til å søke i nedlastingsverktøyet og å gjenoppta nedlastinger som er blitt avbrutt. Integrasjonen med Windows Vista, Mac OS X og Linux skal være forbedret.

Det skal nå være mulig å bokmerke sider ved hjelp av ett klikk, mens autoutfylling av adresselinjen skal være smartere.

Også under skallet skal det ha blitt gjort endringer, slik at støtten for JavaScript 1.9, HTML, CSS og offline-applikasjoner skal være forbedret. Det skal også ha blitt gjort endringer i støtten for float- og tabell-layouter, samt i fargeprofilkontrollen.

På ytelsessiden skal datapåliteligheten for brukerprofiler ha blitt forbedret. Det skal være gjort arkitekturmessige forbedringer som skal øke hastigheten på opptegningen av websidene. I tilleg er mer enn 350 minnelekkasjer er fjernet. Dermed skal Firefox 3 bruke mindre minne.

Mer informasjon, samt nedlastingslenker til Windows, Mac og Linux, finnes her. Firefox 3 beta 3 er tilgjengelig på mer enn 30 ulike språk.

Som alltid er betaversjoner ikke beregnet for produksjonsmiljøer, og i Firefox’ tilfelle vil trolig mange av tilleggene stadig ikke være oppdatert for å støtte Firefox 3.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.