BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny billigserie fra Dell

Dell Computer vil i midten av juni lansere en ny serie med PC-er for kunder med trange budsjetter og liten plass.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. mai 1999 - 04:00

Dells nye produktserie, Dimension L, vil erstatte dagens Dimension V-serie med rimelige PC-er for førstegangsbrukeren og bedrifter med trange IT-budsjetter.

Dimension L vil være basert på Intels nye 810-brikkesett, noe som betyr at blant annet en 10/100 Mbit Ethernet-kontroller og en grafikkontroller med 4 MB minne er integrert i brikkesettet. Dell vil levere Dimension L med dagens tre raskeste Celeron-utgaver, 400, 433 og 466 MHz og minnehastighet på 100 MHz. Hovedkortet støtter 512 MB med minne fordelt på to sokler.

Dell Dimension L vil ha en PCI-buss med dobbelt så høy hastighet som den som er vanlig i dag. 66 MHz-bussen vil kunne gi bedre ytelse mot komponenter som nettverkskontroller, SCSI-enheter og lydkort. Maskinen støtter også den nye ATA-66-standarden for harddisker, som også skal gi bedre ytelse enn det som er vanlig i dagens systemer.

Dimension L vil leveres i to grunnkonfigurasjoner: Én for kontorbrukere uten større behov for multimedia, og én hvor hovedkortet er utstyrt med kontrollere for lyd og video.

Dimension L-serien leveres i et såkalt mikrotårn-kabinett. Dette tar mindre plass enn vanlige minitårn, men har også færre utbyggingsmuligheter. Tårnet har kun fire kortplasser og tre utvendige brønner for lagringsutstyr. Tårnet skal likevel være svært service-vennlig, slik at det fleste komponentene er lett tilgjengelige. Også hovedkortet skal være enkelt å få ut.

Med PC-en skal det leveres en CD som blant annet vil inneholde drivere for alle komponenter, forskjellige verktøy og "ofte-stilte-spørsmål".

Prisen den rimeligste utgaven av denne maskinen vil inkludert skjerm ligge på mellom 9000 og 10.000 kroner eksklusiv mva.

Som tilleggsutstyr leveres blant annet 250 MB Zip-Drive og Altec Lansing ACS340 høyttalere.

Forventet lanseringsdato for Dell Dimension L er 15. juni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.