Ny Bluetooth skal gi bedre stabilitet

Nå kommer Bluetooth versjon 1.2 med en rekke nyheter. Viktigst er redusert interferens med andre enheter i samme frekvensbånd.

Nå kommer Bluetooth versjon 1.2 med en rekke nyheter. Viktigst er redusert interferens med andre enheter i samme frekvensbånd.

Bluetooth SIG annonserte i forrige uke at Bluetooth Specification Version 1.2 er blitt vedtatt. Spesifikasjonen inkluderer nye egenskaper som skal gi en mer pålitelig og robust brukeropplevelse.

Den nåværende spesifikasjonen er inkludert i mer enn 1000 ulike produkter, men Bluetooth SIG håper at utvalget vil vokse ytterligere med den nye spesifikasjonen.

    Les også:

Den viktigste nyheten i versjon 1.2 er bruken av adaptiv frekvenshopping (AFH). Denne teknologien er spesielt designet for å redusere interferensen mellom ulike trådløse teknologier i det delte 2,4 GHz-frekvensbåndet, som benyttes av alt fra trådløse telefoner, mikrobølgeovner og flere WLAN-spesifikasjoner. Dette øker både stabiliteten og ytelsen til Bluetooth-forbindelsene.

Bluetooth 1.2 inkluderer også forbedret taleprosessering. Dette betyr at kvaliteten på taleforbindelser, spesielt i støyende omgivelser forbedres. Dette gjøres ved hjelp av metoder for feildeteksjon. I tillegg skal oppkoblingstiden være kortere enn med dagens utgave.

Bluetooth 1.2 er bakoverkompatibel med versjon 1.1 av Bluetooth. Dette betyr at det meste av dagens utstyr vil fungere sammen med utstyr som støtter den nye spesifikasjonen.

Enkelte nettsteder melder også at rekkevidden til Bluetooth skal tidobles med Bluetooth 1.2, men det er lite som tyder på at dette er annet enn en misforståelse.

Allerede i første kvartal av 2004 ventes de første konsumentproduktene basert på Bluetooth 1.2 å komme på markedet, men spesifikasjonen ventes ikke å bli vanlig i produkter før om 12 til 18 måneder.

Du kan laste ned spesifikasjonen her.

Til toppen