Ny bok skyter både Bill Gates og fiendene hans

Alle i databransjen bruker de samme råe metodene, heter det i boka "The Plot to Get Bill Gates" av journalisten Gary Rivlin. Men Microsoft-sjefen får mer ut av dem enn noen av konkurrentene.

Alle i databransjen bruker de samme råe metodene, heter det i boka "The Plot to Get Bill Gates" av journalisten Gary Rivlin. Men Microsoft-sjefen får mer ut av dem enn noen av konkurrentene.

Boken «The Plot to Get Bill Gates»
Boken «The Plot to Get Bill Gates».

Boka har undertittelen "An Irreverent Investigation of the World's Richest Man ... and the People Who Hate Him" - en uærbødig undersøkelse av verdens rikeste mann - og av folkene som hater ham.

Anmelderen Richard Bernstein i New York Times skriver at boka er en intim historie av den beinharde konkurransen i dataindustrien, sentrert rundt den fantastiske framgangen til Bill Gates og Microsoft. Ifølge Bernstein beskriver Rivlin Gates-kultusen internt i Microsoft fra en antropologisk vinkel. Samtidig avdekker han all falskheten bak Gates-haterne i bransjen, som ikke har nølt med å bruke de samme metodene som Microsoft-sjefen. Forskjellen er at Gates har vært langt flinkere enn sine rivaler.

"Rivlin viser at de samme industrilederne som er blitt besatt av tanken om å rive Gates ned fra pidestallen, mer eller mindre har oppført seg overfor andre slik Gates har oppført seg overfor dem", skriver Bernstein, som legger til at Rivlin greier å holde seg pinlig nøytral, selv om argumentasjonen kan bli vel skjematisk og er overflatisk i sin korte behandling av rettssaken med USAs justisdepartement.

Ifølge utgiveren er dette hoveddeltakerne i anti-Gates-komplottet som Rivlin avslører: toppsjef Larry Ellison i Oracle, toppsjef Scott McNealy i Sun, tidligere toppsjef i Novell og Caldera-gründer Ray Noorda, Netscape-gründerne Marc Andreessen og James Barksdale, tidligere toppsjef Philippe Kahn i Borland og Gary Kildall, mannen som ikke fikk DOS-kontrakten med IBM for tjue år siden. Blant de øvrige som får forholdet sitt til Gates analysert i boka, er forbrukeradvokat Ralph Nader og anti-Microsoft-advokaten Gary Reback, samt en gruppe omtalt som "Den Broderlig Orden av Antitrust Jurister".

På nettstedet til Barnes and Noble er det et utdrag fra boka om forholdet mellom Gates og Noorda. Den gir en prøve på Rivlins uhøytidelige stil. Hvis du fristes, bør du være oppmerksom på at Amazon.com selger boka med enda større rabatt.

Til toppen