DIGI.NO

Ny bok som sikkerhet i webapplikasjoner

En norsk sikkerhetskonsulent har utgitt en bok om hvordan utviklere kan lage sikre webapplikasjoner.

9. feb. 2004 - 12:06

Sverre H. Huseby, utvikler og sikkerhetskonsulent med bakgrunn fra USIT, Computas og som nå driver sitt eget konsulentselskap, Heimdall, ga i desember ut boken Innocent Code: A Security Wake-Up Call for Web Programmers på det amerikanske forlaget Wiley.

Boken er skrevet for utviklere som skal lage webapplikasjoner med server-side logikk.

Huseby har de tre siste årene jobbet heltid med kodesikkerhet i webløsninger, og mener at han på den måter har opparbeidet en del kunnskap som burde være kjent for alle som programmerer serverside weblogikk.

- Det finnes et lite knippe gode bøker om kodesikkerhet, men de befatter seg hovedsakelig med sikkerhet i "vanlige" programmer, og ikke webløsninger. De bøkene som handler om websikkerhet er stort sett skrevet for folk som skal teste, og ikke folk som skal utvikle, skriver Huseby i en e-post til digi.no.

Boken tar blant annet for seg angrep basert på innsetting av SQL-instruksjoner i URL-er, validering av inndata, cross-site-skripting, datamanipulering for å omgå tilgangskontrollen og andre angrep som skyldes manglende kode.

Målet med boken er å fortelle webutviklere hvordan de kan lage nettsteder som ikke er sårbare for angrep, uten å forsøke å gjøre leserne til sikkerhetseksperter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.