FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny brikke lover billigere HD-hybrider

Broadcom annonserte nylig en enkelt brikke som støtter begge de høyoppløste DVD-formatene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. nov. 2006 - 10:01

Broadcom, et selskap mest kjent for å levere brikker til nettverksutstyr, annonserte i forrige uke at selskapet er først ute med å tilby en komplett SoC-løsning (system-on-a-chip) som støtter både Blu-ray Disc og HD DVD.

Brikken skal både den nødvendige programvarestakken for de to teknologiene og annen form for hjemmeunderholdning og nettverksapplikasjoner.

- For å utvide bruken av høyoppløste DVD-mediespillere, er det påkrevd å ha kostnadseffektive, komplette silisiumløsning som støtte begge formatene. Disse innovative brikkene vil hjelpe leverandørene med å tilby løsninger som har det prisnivået som er nødvendig for at de store massene skal fatte interesse for produktene, sier Michelle Abraham, analytiker i In-Stat, i en pressemelding.

Den nye brikken, BCM7440 Blu-ray/HD DVD SoC, integrerer en flerkjernet MIPS-arkitektur, en multi-stream HD-videodekoder, dedikerte grafikkmotorer, DSP-baserte lydprosessorer, en sikkerhetsprosessor, DDR2-grensesnitt, integrerte video- og lydutganger og et omfattende utvalg av system- og nettverksgrensesnitt.

    Les også:

Brikken støtter blant annet H.264/AVC, VC-1, MPEG-2, MP3, WMA, DivX, Dolby Digital Plus, Dolby Tru-HD og DTS-HD, men har også støtte for dagens DVD-plater, SACD, DVD-R, DVD-VR og lyd-CD.

- Konsumenter har uttrykt interesse for å inkludere HD-videoavspillere i deres hjemmekinoanlegg, men er redde for å velge "feil" format, sier Richard Doherty, forskningsdirektør i The Envisioneering Group, i en pressemelding.

- Vi har funnet ut at fire av fem amerikanske konsumenter har kunnskap om eller interesse for tilgjengeligheten av konsumentprodukter og PC-er som kan spille av både HD DVD- og Blu-ray Disc-plater.

Brikken er nå tilgjengelig i små kvanta og er pakket i en 761-kulers BGA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.