Ny bunnpris for enkel bærbar PC

Stadig flere skoler pålegger nå at elevene stiller med egen bærbar PC. Det trenger ikke lengre å bli så dyrt.

Ny bunnpris for enkel bærbar PC

Stadig flere skoler pålegger nå at elevene stiller med egen bærbar PC. Det trenger ikke lengre å bli så dyrt.

Fra og med høsten 2006 starter innføringen av kunnskapsløftet som innebærer økt bruk av digitale hjelpemidler i opplæringen. Bærbar PC vil bli et naturlig og nødvendig hjelpemiddel i alle fag. Innføringen er obligatorisk for skolene og målet er blant annet å gi elevene høyere digital kompetanse.

Fylkene Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Vest-Agder krever nå at alle elever i den videregående skolen kjøper egen bærbar PC til skolearbeidet og det kan fort dreie seg om store beløp.

Elevorganisasjonen har vært sterkt kritisk til pålegget fra fylkeskommunene og mener at det er urimelig å skyve prisen over på studentene.

Med en pris på 10.000 kroner eller mer blir det fort dyrt for elever ved videregående skoler, men prisen på bærbare har falt kraftig de siste årene og det er fullt mulig å kjøpe en bærbar PC som er god nok for enkel skolebruk for ned mot halvparten av den summen.

Blant annet melder Elkjøp nå i en pressemelding at de selger en bærbar PC beregnet på studenter til rett under fire tusen kroner. For PC-intereserte er det ikke den råeste spesifikasjonen og det er også et ganske ukjent merke.

Maskinen selges for 3.995 og er såvidt digi.no redaksjonen kjenner til den første bærbare maskinen som selges til under fire tusen i Norge.

Det dreier seg om en Advent 3082 NOR med 14,1" skjerm, Intel Celeron M prosessor 380 (1.6 GHz), 256 megabyte minne, 40 gigabyte harddisk og CD brenner. Den har ikke innebygd trådløst nett så det må kjøpes separat.

Elkjøp oppgir at maskinen vil være i salg i alle deres varehus fra 14. august.

Til toppen