UTVIKLING

Ny C++-utgave enstemmig vedtatt

Håper å utgi den nye utgaven av språket i år.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. aug. 2011 - 15:42

En ny versjon av programmeringsspråket C++ har blitt enstemmig vedtatt som en internasjonal standard av ISO. Dette skriver Herb Sutter, formann i C++-komiteen i ISO. Den endelige avstemningen ble avsluttet på onsdag i forrige uke.

Foreløpig har den oppdaterte C++-utgaven blitt kalt for C++0x. Dette navnet forteller at det opprinnelig var ventet at den nye standarden ville bli vedtatt allerede i forrige tiår. Det vil fortsatt ta noen måneder før ISO utgir den nye standarden, men Sutter håper at den vil bli utgitt i god tid før årets slutt. I så fall vil den bli kalt for C++11.

Den nye standarden har flere forbedringer knyttet til både kompileringshastigheten, ytelsen ved kjøring av den kompilerte koden, programmeringsvennligheten, funksjonaliteten og i standardbibliotekene. Wikipedia-artikkelen om C++0x har en oversikt over de viktigste endringene.

Danske Bjarne Stroustrup begynte å lage C++ i 1979, som en versjon av C med støtte for klasser. Han var den gang tilknyttet Bell Labs. Den første C++-standarden ble utgitt i 1998. Stroustrup bidrar fortsatt til utviklingen av C++.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.