FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny Chrome-beta tetter alvorlig sikkerhetshull

Googles nettleser oppdateres i det stille i disse dager.

31. okt. 2008 - 08:58

Google meldte onsdag at de var i ferd med å sende en ny beta-utgave av nettleseren Chrome gjennom selskapets automatiske oppdateringskanal. Det innebærer at brukerne som ennå ikke er blitt oppdatert, vil bli det innen få dager.

Google forklarer selv hva oppdateringen går ut på, på denne siden: Beta release 0.3.154.9.

Jeg som skriver denne artikkelen, opplevde at oppdateringen kom som en uforvarende puls: To Chrome-vinduer med til sammen 19 faner slo seg selv av. Chrome måtte startes igjen manuelt, og det var lett å merke at her hadde det kommet endringer.

De som mer nøye har testet Googles beskrivelse av endringene opp mot sine egne opplevelser, forteller at ytelsen og stabiliteten er blitt bedre, særlig i håndteringen av tillegg som Flash, Silverlight og Quicktime.

Det alvorlige sikkerhetshullet som ble meldt om straks etter lanseringen i september, og som kunne teoretisk utnyttes til å lure brukere til å åpne ondsinnede filer, er tettet. Det skal ikke være observert at sårbarheten er blitt utnyttet i praksis.

Blant nye sikkerhetstiltak er at Google utstyrer alle nedlastede eksekverbare filer med et tillegg i navnet – «.download» – som bare fjernes dersom brukeren bekrefter at filen er ønsket.

Ifølge Net Applications opplevde Chrome en bruksandel på 1,7 prosent – det som måles er antall klikk per nettleser – straks etter lanseringen. Andelen har nå falt til 0,78 prosent. Det er langt etter Safari på 6,65 prosent, men noe foran Opera på 0,69 prosent.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.