BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny database fra Oracle

Egen NoSQL lover høy skalerbarhet og åpen kildekode.

Oracle lover høy, horisontal skalerbarhet og fleksible regler for konsistens med Oracle NoSQL Database.
Oracle lover høy, horisontal skalerbarhet og fleksible regler for konsistens med Oracle NoSQL Database. Bilde: Oracle
26. okt. 2011 - 07:45

Igår presenterte Oracle produktet Oracle NoSQL Database, et svært skalerbart databasesystem som er basert på en nøkkel-verdi-datamodell.

Det nye produktet bygger på lagringsmotoren Oracle Berkeley DB Java Edition, som allerede brukes i mange bedriftsløsninger. Oracle NoSQL Database inkluderer i tillegg et lag med tjenester for bruk i distribuerte miljøer. Dette skal kunne bidra til bedre tilgjengelighet.

Databasesystemet støtter flere forskjellige policyer for konsistens for data på tvers av databaserserverne, fra absolutt konsistens til svak eller ingen konsistens. Systemet settes opp med én enkelt masternode og én eller opptil flere hundre noder hvor dataene bare er lesbare. Dersom masterserveren feilen, vil én av de øvrige nodene overta denne rollen, i henhold til Paxos-protokollen.

Oracle NoSQL Database er en del av selskapets Big Data-produkter, og selskapet tilby kommersiell support til produktet. Selskapet vil tilby et komplett system, Oracle Big Data Appliance, som er optimalisert for for kjøring av både dette og andre produkter i selskapet Big Data-portefølje.

Det nye databaseproduktet skal være enkelt å administrere via enten et webgrensesnitt eller API-er. Ifølge Oracle tilbyr løsningen automatisk administrasjon og overvåking av topologi, lastbalansering, ytelse, hendelser og varsler.

Blant bruksområdene Oracle nevner for det nye produktet, er dynamiske skjemaer som webloggdata, data fra sensorer og smarte målere, data innsamlet for å tilby brukertilpasning, samt data som vedlikeholdes av sosiale nettverk.

Oracle NoSQL Database er Java-basert, men det er bare offisiell støtte for kjøring på Linux og Solaris 10.

Databasesystemet kan lastes ned fra denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.