BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny datakrasj på Mir

Den 11 år gamle hovedcomputeren på romstasjonen Mir har brutt sammen igjen. Dette er tredje gang i løpet av få måneder at computersystemet bryter sammen.

Eirik Flaa
8. sep. 1997 - 15:28

Den ulykkesforfulgte romstasjonen Mir har igjen fått problemer. En feil som oppstod i stasjonens hovedcomputer har resultert i at hele computeren måtte stenges ned. Det arbeides nå med å kartlegge feilen på computeren som har vært hjemsøkt av feil tre ganger de siste månedene.

For øyeblikket er det to russiske og en amerikansk astronaut som oppholder seg på romstasjonen, men i følge Associated Press er det ingen fare for livet til de tre. I første rekke har computersammenbruddet rammet orienteringssystemet til romstasjonen - systemene som opprettholder livsviktige funksjoner skal fortsatt være i drift.

Det meldes ikke om at denne siste ulykken på Mir har endret de amerikanske og russiske romfartsorganisasjonenes syn på Mir sin fremtid. Planene om å reparere Mir er fortsatt de samme, og organisasjonene insisterer på at det fortsatt er trygt å oppholde seg på romstasjonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.