BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Debian-versjon hvert annet år

Mer forutsigbarhet til brukere og utviklere.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juli 2009 - 09:00

Debian Project, som står bak Linux-distribusjonen Debian GNU/Linux, kunngjorde denne uken at det heretter vil ta i bruk tidsbasert utviklingsstopp for nye versjoner.

Dette innebærer at framtidige utgivelser vil være basert på en utviklingsperiode på to år. Stoppen i utviklingen vil skje i første halvdel av desember i oddetall-år, første gang i desember i år. Dette skal resultere i en ny Debian-versjon våren 2010. Tidspunktet har blitt valgt fordi man tidligere, med versjon 4.0 og 5.0, har erfart at utgivelser på våren er vellykket.

Debian-prosjektet mener at den nye ordningen vil gi bedre forutsigbarhet for brukerne av Debian-distribusjonen og vil gi Debian-utvikerne bedre mulighet til langsiktig planlegging.

Den forrige Debian-versjonen, Debian GNU/Linux 5.0 ("Lenny"), ble utgitt så sent som i februar i år. Med den utgivelse av Debian GNU/Linux 6.0 (Squeeze") allerede neste vår, vil det bare ha gått omtrent ett år mellom utgivelsene. Dette er ifølge Debian-prosjektet et unntak som ikke vil bli gjentatt.

Fordi mange bedrifter ikke ønsker å oppgradere så raskt, vil Debian-prosjektet sørge for at det blir mulig å hoppe over 6.0-utgaven og oppgradere direkte fra 5.0 til 7.0. Den sistnevnte har ennå ikke fått noe kodenavn.

Selv om det er forholdsvis kort tid igjen til at utviklingen for Debian GNU/Linux 6.0 (Squeeze") skal avsluttes, håper prosjektet å oppnå flere store målsetninger. Den viktigste er multi-arkitekturstøtte, noe som skal forbedre installasjonen av 32-bits pakker på 64-bit maskiner. Det planlegges også en optimalisert oppstartsprosess med bedre ytelse og pålitelighet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.