Ny digital-sjef i NRK

Anne Halvorsen, tidligere SOL-ansatt, er den nye sjefen for NRKs fremtidslaboratorium innen radio, NRK Futurum.

Anne Halvorsen, tidligere SOL-ansatt, er den nye sjefen for NRKs fremtidslaboratorium innen radio, NRK Futurum.

Markedsøkonom Anne Halvorsen (31) har tidligere jobbet både i Schibsted Nett, og det som etterhvert ble Scandinavia Online (SOL). Etter at hun gikk til NRK Radio ble hun etterhvert nestsjef i NRK Petre under Nils Heldal.

I dag melder NRK Info at Halvorsen er ansatt som ny sjef for NRK Futurum med ansvar for de tre radiokanalene Utenlandssendingen, Alltid Nyheter og Alltid Klassisk. Futurum er i realiteten radioens utviklingsavdeling hvor nye radiokanaler og radiokonsepter prøves ut.

Det har vært en hard drakamp innad i NRK hvor en kanal som Alltid Nyheter skulle plasseres. Radiodirektør Tor Fuglevik har stått knallhardt på å plassere den 24-timers digitale radiokanalen i Futurum og møtt opposisjon fra nyhetssjef Tom Berntzen som har villet inkludere kanalen i den nye distrikts- og nyhetsdivisjonen. Denne divisjonen skal jobbe på tvers og selge stoff både til radio og TV.

Halvorsen tar over avdelingen etter at tidligere kanal- og utviklingssjef Øyvind Bæk begynte som distriktsjef i NRK Hedmark. Bæk har fungert som fødselshjelper for Futurum siden starten på avdelingsidéen for halvannet år siden.

Til toppen