Ny dings du bare MÅ ha

Har Samsung lansert det neste "må-ha"-produktet? Mange kunne nok tenkte seg en mobiltelefon som også spiller MP3-filer.

Har Samsung lansert det neste "må-ha"-produktet? Mange kunne nok tenkte seg en mobiltelefon som også spiller MP3-filer.

Den koreanske elektronikkgiganten Samsung kan ha funnet opp det neste suksessproduktet for elektronikkindustrien: En kombinasjon av en mobiltelefon og en digital walkman. Uten å øke størrelsen har Samsung klart å pakke inn 16 Mb minne i sin nye telefon, noe gir deg rundt 15 minutter med musikk. Snart kommer en utgave med 30 minutter.

Idéen er enkel: En mobiltelefon inneholder mye av den elektronikken som trengs for å lage en digital walkmann. Ved å legge inn mer minne, litt programvare og kretser for stereo lyd, har Samsung kombinert to apparater i ett. Dermed slipper du å bære (og betale for) to apparater. Samsung er fra før en av mange leverandører som har kopiert Diamonds digitale MP3-walkmann Rio.

Foreløpig er den lille SPH-M2100 mobiltelefonen bare lansert i Sør-Korea og bruker det mindre kjente musikkformatet Securmax. Men selskapet lover en oppfølger som kan spille MP3-filer og som får 32 Mb minne i løpet av september. Dermed kan du laste ned musikkfiler til din PC og så over på mobiltelefonen. Sammen med telefonen får du et par stereo øretelefoner med fjernkontroll.

Samsung skriver i sin pressemelding at de regner med å selge hele 250.000 MP3-telefoner i løpet av høsten. Foreløpig eksisterer telefonen i utgave for CDMA-nettverk, men Samsung lager også GSM-telefoner. Når en GSM-utgave kommer og hva telefonen koster, er ikke kjent.

Til toppen