NorSIS

Ny direktør i Norsk senter for informasjonssikring

Internt opprykk for Peggy Heie.

– Jeg ser frem til å videreføre NorSIS som en viktig aktør i et digitalt samfunn, sier den nye lederen Peggy Heie.
– Jeg ser frem til å videreføre NorSIS som en viktig aktør i et digitalt samfunn, sier den nye lederen Peggy Heie. (Bilde: Jan Tore Verstad / NorSIS)

Internt opprykk for Peggy Heie.

Peggy S. Heie har fått jobben som ny administrerende direktør i Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS).

Heie har fungert i stillingen den siste måneden, etter at forgjenger Roger Johnsen trakk seg av familiære årsaker, opplyser NorSIS til digi.no. Johnsen går tilbake til Forsvaret der han har graden oberstløytnant.

– Peggy Heie har erfaringen og kompetansen som skal til for å utvikle organisasjonen. Hun har også et sterkt nettverk nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder i NorSIS, den tidligere moderniseringsminister Morten Andreas Meyer i en pressemelding.

I forrige uke kunne Heie, da som fungerende leder, markere avslutningen av årets nasjonale sikkerhetsmåned. Hun fortalte da at 420.000 personer har fått IT-sikkerhetsopplæring via den nettbaserte kurspakken deres. I fjor nådde de 364.000 i løpet av dugnadsmåneden.

Internt opprykk

Peggy er blant annet utdannet siviløkonom med spesialisering innen informasjonsledelse. Hun er også CISA- og CRISC-sertifisert fra ISACA. Hun har vært ansatt i virksomheten, der hun nå rykker topps, de siste åtte årene.

– Jeg ser frem til å videreføre NorSIS som en viktig aktør i et digitalt samfunn. At jeg har god kjennskap til virksomheten betyr også at jeg sikrer kontinuitet, men også at jeg kan legge føringer for videreutvikling innen områder som er viktige for NorSIS å vokse på. Dette gjelder spesielt arbeid og utviklingen av NorSIS som et uavhengig ekspertorgan, med fokus på tjenester innen analyser, forskning og rapporter på oppdrag fra myndigheter og andre, uttaler Heie.

NorSIS er en uavhengig organisasjon som jobber for økt forståelse for, samt kunnskap om informasjonssikkerhet. Virksomheten er delvis statsfinansiert med støtte fra justisdepartementet.

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen