AVTALER & KONTRAKTER

Ny e-markedsplass spisser konkurransen

Norske EDB IT Drift inngår avtale med svenske Proceedo om et felles norsk konsept for elektronisk handel.

Den nye markedsplassen blir en konkurrent til IBX, som vant konkurransen om å drive den offentlige markedsplassen i Norge ehandel.no. Tjenesten retter seg først og fremst mot mellomstore og store bedrifter, men ønsker også å kapre andeler i det offentlige marked, forteller e-handelansvarlig Erik Bergseth i Proceedo til digi.no.

Både Proceedo og EDB IT Drift er ledende innen området e-tjenester i Norge og Sverige. Nå tilbyr de to partene en felles elektronisk markedsplass med direkterelaterte e-produkter og tjenester.

Avtalen gir EDBs over 700 kunder vederlagsfri tilgang til en felles katalogtjeneste inkludert produktinformasjon og bilder mot handelspartnere.

Proceedo leverer internettbaserte innkjøps- og fakturaløsninger og markedsplasser til større bedrifter og organisasjoner som ønsker å effektivisere sine administrative prosesser gjennom e-handel. Proceedo har rundt 70 kunder og omsatte i fjor for 80 millioner kroner og 10 millioner i resultat. EDB IT Drift på sin side er en av Nordens største leverandører av driftstjenester innen IT, med en årlig omsetning på 2,7 milliarder norske kroner.

Det er først og fremst det norske markedet partene nå snuser på, og Bergseth forventer utfra samarbeidet en vekst på opptil 30 prosent.

- Hensikten med samarbeidet er å tilby en komplett e-tjeneste for bedrifter og offentlige forvaltning som ønsker å ta i bruk enten lokale innkjøpsløsninger eller en sentral markedsplass med innkjøpsfunksjoner og fakturahåndteringsfunksjoner, forteller Erik Bergseth.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.