KARRIERE

Ny Ementor-sjef får solid lønnspakke

Ementor har lokket til seg sin nye toppsjef Jo Lunder med en hyggelig lønns- og opsjonspakke.

22. des. 2004 - 10:19

Det omstridte og store norske IT-selskapet Ementor har i siste liten før jul fått på plass ny toppsjef. Ementor har slitt tungt i mange år med mange kutt og store underskudd.

Etter neste tre år ble etter alt å dømme Arne A. Jensen presset til å gå.

"Styret i Ementor har ansatt Jo Lunder (43) som ny konsernsjef. Lunder tiltrer første kvartal 2005. Han kommer fra stillingen som arbeidende styreformann i det russiske teleselskapet VimpelCom som er deleid av Telenor. Dag B. Sørsdahl fortsetter som konstituert konsernsjef frem til Lunder overtar", skriver selskapet i en børsmelding.

Dermed tapte begge de to internkandidatene som hadde erklært sin interesse. Nestkommanderende Ole Morten Settevik og Norges-sjef Steinar Sønsteby ble hverken konstituert toppsjef eller vant den endelige kampen.

"Lunder har lang erfaring med å lede og bygge internasjonale teknologiorganisasjoner. Mest kjent er innsatsen hans for VimpelCom. VimpelCom er børsnotert på New York Stock Exchange, og har en kapitalisert verdi på 6,4 milliarder dollar. Selskapet har i dag mer enn 20 millioner kunder, og en omsetning på 2 milliarder dollar. I perioden 1999 og frem til i dag har Lunder fungert både som Chief Operating Officer, Chief Executive Officer og Chairman of the Board i VimpelCom. Jo Lunder er i dag styreformann i VimpelCom. Før det hadde han en rekke lederstillinger i Telenor Mobil, " skriver Ementor i pressemeldingen.

Lunder går til en jobb med mange utfordringe, men er trolig vant til uventede utfordringer. Vimpelcom har fått et gigantisk skattekrav mot seg fra russiske myndigheter.

Det ble mye oppmerksomhet rundt den rundhåndete kontrakten Jensen fikk da han startet, men Ementor måtte åpenbart grave dypt i lommeboken for å skaffe seg Lunder.

"Lunder vil motta fast lønn 3,0 millioner kroner pr. år. Han mottar ingen sign-on fee, men vil ved oppsigelse fra selskapet ha en etterlønn på 6 måneder. Lønnen er fastsatt for tre år, før det skal forhandles om justering. Utover dette mottar Lunder 250 000 kroner som kompensasjon for egen pensjonsordning," skriver Ementor i sin pressemelding

Lunder vil få en opsjon på 6,0 millioner aksjer til utøvelsespris. Aksjekursen må bare løfte seg 10 prosent hver av de neste tre årene for at Lunder skal tjene penger på opsjonene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.