RESULTATERFINANS

Ny ener på Forbes' vekstliste for IT

LinkedIn vokser enda raskere enn Apple.

Det sosiale nettverket LinkedIn er det eneste amerikanske IT-selskapet som vokser raskere enn Apple. Bildet er fra selskapets hovedkvarter i Mountain View i California. Siden børsintroduksjonen i fjor har LinkedIn-aksjen vokst med 144 prosent.
Det sosiale nettverket LinkedIn er det eneste amerikanske IT-selskapet som vokser raskere enn Apple. Bildet er fra selskapets hovedkvarter i Mountain View i California. Siden børsintroduksjonen i fjor har LinkedIn-aksjen vokst med 144 prosent. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images, All Over Press
14. mai 2012 - 13:23

Det amerikanske finansmagasin Forbes har oppdatert sin liste over USAs raskest voksende IT-selskaper: Forbes Fast Tech 25.

For å vurderes til listen må IT-selskapet være børsnotert og lønnsomt. Årsomsetningen må være minst 150 millioner dollar, og markedsverdien må være minst 500 millioner dollar. Omsetningsveksten må ha vært minst 10 prosent i hvert av de tre siste regnskapsårene, samt over de siste tolv månedene. Videre må det være overveiende sannsynlighet for ytterligere vekst de kommende årene. Det uttrykkes ved at selskapene må minst ha 10 prosent vekst i årlig forventet resultat per aksje (EPS, «earnings per share») de kommende tre til fem år.

Når alt dette er klart, rangeres selskapene etter gjennomsnittlig årlig omsetningsvekst de siste tre årene.

Listen toppes av LinkedIn, det sosiale nettverket for karriere: Omsetningen de siste tolv månedene er 522 millioner dollar, den gjennomsnittlige årlige vekstraten de siste tre årene er 89 prosent, og forventet EPS-vekstrate i årene framover er 60 prosent.

Apple inntar andre plass, noe Forbes mener er forbløffende for et så stort selskap. Omsetningen de siste tolv månedene er 142 milliarder dollar, den gjennomsnittlige årlige vekstraten de siste tre årene er 43 prosent, og forventet EPS-vekstrate de kommende årene er 18 prosent.

På tredje plass er QlikTech, kometen innen beslutningsstøtte og forretningsanalyse. Nøkkeltallene er 337 millioner dollar i omsetning de siste tolv månedene, 40 prosent i gjennomsnittlig årsvekst og 37 prosent i forventet EPS-vekst.

Blant de øvrige på listen er flere leverandører på det norske markedet:

  • Aruba – 7. plass, 31 prosent gjennomsnittlig årsvekst de siste tre årene, 25 prosent i forventet EPS-vekst
  • Cognizant – 9. plass, 31 prosent gjennomsnittlig årsvekst de siste tre årene, 20 prosent i forventet EPS-vekst
  • Fortinet – 16. plass, 27 prosent gjennomsnittlig årsvekst de siste tre årene, 20 prosent i forventet EPS-vekst
  • Red Hat – 21. plass, 20 prosent gjennomsnittlig årsvekst de siste tre årene, 20 prosent i forventet EPS-vekst
  • CommVault – 23. plass, 17 prosent gjennomsnittlig årsvekst de siste tre årene, 20 prosent i forventet EPS-vekst
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.