Ny eposttjeneste stenges etter press

– Vi ser skriften på veggen.

Ny eposttjeneste stenges etter press
Silent Circle-gründer, Phil Zimmermann, ser ikke noe annet valg enn å legge ned selskapets sikre e-posttjeneste. Bilde: Silent Circle

San Francisco (NTB-DPA-Reuters): Eposttjenesten Silent Circle, som krypterer innhold for å unngå overvåking, legger ned virksomheten for å unngå at amerikanske myndigheter krever informasjon om brukerne.

Beslutningen kommer etter at tjenesten Lavabit, som varsleren Edward Snowden skal ha brukt, stengte etter det som antas å være press fra USA.

Silent Circle opplyser at den stenger på grunn av frykt for at regjeringen vil stevne selskapet inn for retten i et forsøk på å tvinge det til å bekjentkjøre brukernes kommunikasjon. Selskapet opplyser videre at den ikke kan garantere at tjenesten Silent Mail er sikker.

– Vi ser skriften på veggen, og vi har bestemt oss for at det beste for oss er å stenge Silent Mail nå, heter det på selskapets blogg.

Tidligere denne uken varslet Lavabits eier at han stenger eposttjenesten for å unngå å «bli delaktig i forbrytelser mot det amerikanske folket».

Lavabit og Silent Circle har tilbudt brukerne en kryptert eposttjeneste som har vært svært vanskelig å overvåke for utenforstående. Varsleren Edward Snowden, som er ettersøkt i USA for å ha avslørt store mengder hemmelig informasjon om etterretningsorganisasjonen NSA, er blitt direkte knyttet til Lavabit. (©NTB)

    Les også: