Ny Ericsson-toppsjef: Ingen flere nedskjæringer

I intervjuer på tiltredelsesdagen varsler Ericssons nye toppsjef Carl-Henric Svanberg overskudd i 2003, uten flere nedskjæringer.

I intervjuer på tiltredelsesdagen varsler Ericssons nye toppsjef Carl-Henric Svanberg overskudd i 2003, uten flere nedskjæringer.

Carl-Henric Svanberg overtok som toppsjef i Ericsson-konsernet etter Kurt Hellström i går. Han ble utnevnt tidlig i februar.

Ericsson har tapt 40 milliarder svenske kroner de siste to årene, og fellesselskapet Sony Ericsson, som lager mobiltelefoner, har store problemer.

Svanberg har ikke gjort annet de siste to månedene enn å gjøre seg kjent med konsernet og det kunder. Han mener produkt- og markedsstrategiene er gode, men at arbeidsmetodene må forbedres. En annen svakhet er manglende felles forståelse av konsernets økonomi, hva det tjener på, og hva det taper på.

Svanberg mener fellesselskapet Sony Ericsson representerer store strategiske verdier for Ericsson, og avviser en nedtrapping av innsatsen der. Han sier det føles "realistisk" at selskapet vil bli lønnsomhet.

Den nye toppsjefen – Ericssons fjerde på fem år – gjentar at konsernet vil bli lønnsomt i løpet av året, og at det ikke er behov for verken nyemisjon eller ytterligere nedskjæringer. Han antyder også at konsernets største kunder – teleoperatørene – har signalisert at de om ikke alt for lenge vil gå inn for nye investeringer.

Til toppen