Ny Explorer-beta

Fra i dag kan du laste ned en betaversjon av Microsofts nettlesere IE 4.0. Dette er den andre testversjonen som slippes.

Fra i dag kan du laste ned en betaversjon av Microsofts nettlesere IE 4.0. Dette er den andre testversjonen som slippes.

Preview 2 kommer etter at den første versjonen har vært tilgjengelig siden april. Microsoft advarte mot å satse på den første betautgaven av Explorer 4.0 som eneste browser og kalte det foreløpige produktet "Platform Preview of Internet Explorer 4.0".

- I forhold til forrige testversjon vil versjon 2 være mye mer stabil og fullstendig. Den har færre bugs, men den er ikke bug-fri., sier Kevin Unangst i Microsoft til Reuters.

Den ferdige versjonen for Windows 95 og NT skal etter planen være ferdig på slutten av sommeren, mens versjonen for Win 3.11 og Macintosh vil være ferdig senest 60 dager etter dette.

Men dét imponerer ikke erkerivalen Netscape:

- Microsoft ligger langt bak, sier Mike Homer, nestsjef for markedsføring i Netscape Communications Corp. Netscape lanserte forrige måned nettleseren Communicator 4.0. Homer tror ikke IE 4.0 vil være ferdigstilt før Microsofts oppgradering av Windows 95, Memphis, er klar i 1998.

I likhet med Netscape Communicator, er Microsofts nye Internet Explorer langt mer enn bare en nettleser. Likevel er de to konkurrentene svært forskjellige. Mens Netscape har utviklet et frittstående profesjonelt kommunikasjonsverktøy, har Microsoft tatt skrittet mot å integrere nettleseren i Windows. Dette konseptet er kalt aktiv desktop, og endrer grensesnittet på skrivebordet dramatisk.

Explorer 4.0-miljøet vil ligne på det vi kan forvente oss av "Memphis", hvilket betyr at brukeren kan navigere på egen disk etter samme prinsipp som navigering på Internett.

Betaversjon nummer to av Internet Explorer 4.0 kan du laste ned gratis fra Microsofts hjemmesider på adressen:
http://www.microsoft.com/ie/ie40/download

Til toppen