Ny fartsrekord for flashminnekort

SanDisk har lansert en serie nye flashminnekort som skal ha verdens raskeste skrive- og lesehastigheter.

Ny fartsrekord for flashminnekort

SanDisk har lansert en serie nye flashminnekort som skal ha verdens raskeste skrive- og lesehastigheter.

SanDisk lanserte i går serien Extreme IV med CompactFlash-baserte minnekort rettet mot profesjonelle fotografer. Kortene leveres med kapasitet på 2, 4 og 8 GB og en lese- og skrivehastighet på minst 40 megabytes per sekund. Dette hevder selskapet er ny rekord. Høy skrivehastighet er spesielt viktig i digitale kamera hvor man ønsker å ta mange høyoppløste bilder i raw-format med kort mellomrom.

De nye kortene er dobbelt så raske som dagens SanDisk Extreme III-kort.

SanDisk har også lansert en egen leser, Extreme FireWire 800/400, som skal kunne lese de nye kortene med en hastighet på inntil 40 MB/s.

Den høye hastigheten i kortene er oppnådd ved å kombinere raskt NAND-basert flashminne med kontrollogikk basert på 32-bits RISC-prosessering og avanserte algoritmer, skriver SanDisk i en pressemelding. Minnekortene skal være utviklet i samarbeid med blant annet Canon, Hasselblad, Leaf, Nikon og Phase One for å sikre kompatibiliteten. Hasselblad tilbyr blant annet et kamera med 39 megapikslers oppløsning som med det nye kortet fra SanDisk kan ta 10 bilder på rad med to sekunders mellomrom.

Veiledende pris for de nye kortene er på mellom 128 og 509 euro (1020 til 4050 kroner). Den nye kortleseren koster 69 euro (550 kroner).

Til toppen