Ny feil kan ha forsinket fullførelsen av Vista

Flere aktører melder at produksjonsutgaven av Windows Vista er blitt forsinket på grunn av nylig avslørte feil.

Flere aktører melder at produksjonsutgaven av Windows Vista er blitt forsinket på grunn av nylig avslørte feil.

Det har en stund vært ventet at Microsoft skulle annonsere den produksjonsutgaven (RTM)av Windows Vista, det vil si den den endelige koden som skal komme i salg, denne uken.

Nå melder flere aktører, blant annet taiwanske PC-produsenter, at de er blitt informert om endringer i planene.

RTM-utgaven, build 5824, skulle ifølge DigiTimes.com fullføres denne uken etter at antallet feil funnet i RC2-utgaven var blitt redusert fra 1450 til omtrent 500.

Fredag den 13. oktober skal Microsoft ha oppdaget flere feil, noe som skal ha ført til at RTM-utgaven ikke lenger vil være basert på build 5824, men på build 5840, som nå er ferdig. Men på grunn av avsluttende testing, antas det nå at denne versjonen ikke vil bli tilgjengelig før den 5. november.

Til IDG News Service sier Ethan Allen, en leder for kvalitetssikring i et ikke navngitt teknologiselskap i Seattle og ansvarlig for nettstedet The Hotfix, at Vista-teamet oppdaget en feil i 5824-versjonen som ikke bare fikk systemet til å krasje, men som også krevde en fullstendig reinstallasjon. Flere andre kilder hevder at problemet kun er knyttet til oppgradering fra Windows XP.

Microsoft skal ikke ha bekreftet detaljene rundt dette, men Jim Allchin sa i et blogintervju med ZDNets Mary Jo Foley i forrige uke at RTM-utgaven ikke ville komme denne uken.

Det som er klart, er at build 5740 eksisterer og er blitt lekket ut på nettet.

Andre representanter for Microsoft sier at det fortsatt er i rute med å gjøre Windows Vista tilgjengelige for bedrifter med volumlisens i løpet av november og for alle andre i løpet av januar.

(Advarsel: Nettstedet The Hotfix forsøker å servere besøkende spionvare. Det gjør oss litt tvilende til denne kilden, men mange andre melder om det samme).

Til toppen