Ny Firefox-beta klar for nedlasting

Ny beta av Firefox 3.1 har en litt overaskende endring.

Ny Firefox-beta klar for nedlasting

Ny beta av Firefox 3.1 har en litt overaskende endring.

Mozilla kom i går med den andre betaversjonen av Firefox 3.1, som skal bli den første store oppdateringen siden Firefox 3.0 kom i juni i år.

De fleste av nyhetene var på plass allerede i den første betaversjonen, men også denne versjonen inkluderer en hel del ny funksjonalitet.

En litt overraskende endring siden forrige betaversjon er at den nye funksjonen for veksling mellom og forhåndsvisning av faner er blitt fjernet igjen. Dette er gjort på grunnlag av tilbakemeldinger fra brukere.

En viktig endring er at den nye og raskere JavaScript-motoren TraceMonkey nå er aktivert som standard.

Firefox 3.1b2 skal også ha fått bedre støtte for Web Workers-spesifikasjonen, som definerer et programmeringsgrensesnitt som gjør det mulig for utviklere av webapplikasjoner å starte bakgrunnsoppgaver som kjører skript parallelt med hovedsiden. Dette skal åpne for trådlignende drift med meldingsutveksling som den koordinerende mekanismen.

Firefox 3.1 tar i bruk presentasjonsmotoren Gecko 1.9.1. Denne støtter nå blant annet spekulativ parsing for å kunne gjengi innhold raskere, nye HTML-elementer som VIDEO og AUDIO, W3Cs Geolocation API og Selectors API, SVG-transformasjoner og HTML5 Offline Specification. I tillegg loves mer støtte for CSS 2.1 og 3-egenskaper.

Firefox 3.1 skal leveres med Private Browsing Mode, som gjør det mulig for brukeren å benytte nettleseren uten at noen spor legges igjen på PC-en. Det skal nå også være mulig fjerne bare de siste timene fra historikken eller alle spor knyttet til et gitt nettsted.

Nedlastingslenker og flere detaljer om hva som er nytt i beta 2 av Firefox 3.1, finnes på denne siden.

Det virker sannsynlig at det kommer en tredje betaversjon en gang tidlig på nyåret. Deretter kommer det trolig minst én lanseringskandidat før Firefox 3.1 blir klar for lansering.

    Les også:

Til toppen