Ny Flash Player og MX-programvare

Macromedia annonserte tirsdag nye utgaver av Dreamweaver, Flash og Fireworks, i tillegg til Flash Player 7.

Macromedia annonserte tirsdag nye utgaver av Dreamweaver, Flash og Fireworks, i tillegg til Flash Player 7.

Macromedia, som blant annet lager webkomponeringsverktøy for Windows og Mac, annonserte i dag at en rekke oppdaterte produkter er leveringsklare.

For de aller fleste vil Flash-avspilleren Flash Player 7 være av størst interesse. Mange nettsteder er delvis bygget opp med Flash-basert funksjonalitet, og den nye versjonen skal ifølge Macromedia tilby dobbelt så høy ytelse som tidligere utgaver. Særlig for brukere av Mac OS X skal dette være merkbart.

Blant de andre nyhetene er en brukerkonfigurerbart oppdateringsfunksjon som skal gjøre det enklere for brukerne å ha tilgang til den siste utgaven av avspilleren.

Under skallet har Flash Player 7 fått støtte for stilsett (CSS), noe som skal gjøre det enklere for utviklere å la HTML- og Flash-innhold gli over i hverandre. Ny støtte for SOAP (Simple Object Access Protocol) skal la utviklerne lage avanserte brukergrensesnitt for Internett-applikasjoner som kan håndtere bedriftsdata i en tjenesteorientert arkitektur.

Flash Player 7 kan fritt lastes ned fra denne siden.

Mange webutviklere benytter produkter som DreamWeaver, Fireworks og Flash for å lage innhold. Macromedia annonserte i dag av MX 2004-utgavene av disse verktøyene nå er tilgjengelige. Testutgaver av alle produktene kan lastes ned fra Macromedia nettsted.

DreamWeaver MX 2004, et verktøy for å komponere komplette websider og nettsteder, har nå fått forbedret støtte for stilsett, valideringsmuligheter for flere nettlesere, innebygd grafikkredigering og oppdatert støtte for serverteknologiene ASP.NET, PHP og ColdFusion. Prisen for nye brukere er 399 dollar.

Flash MX 2004, verktøyet for å lage Flash-baserte applikasjoner, tilbyr nå blant annet flere nye tidslinjeeffekter, import av Adobe Illustrator- og PDF-innhold, samt CSS-støtte. Prisen er 499 dollar for nye brukere. Flash MX Professional 2004 i tillegg blant annet bedre integrasjon med serverbaserte data, støtte for versjonskontroll gjennom Microsoft Visual SourceSafe og integrasjon med en rekke videoredigeringsverktøy. Prisen for nye brukere er 899 dollar.

Fireworks MX 2004, Macromedias verktøy for å skape grafikk og grafikkeffekter for websider, har nå støtte for FTP-basert filhåndering, flere redigeringsfunksjoner for bilder, samt opptil 85 prosent høyere ytelse i forbindelse med blant annet manipulering av store bilder. Prisen for nye brukere er 299 dollar.

Macromedia lanserte også pakkeløsningen Studio MX 2004, som inkluderer DreamWeaver MX 2004, Flash MX 2004, Fireworks MX 2004, illustrasjonsverktøyet FreeHand MX og en utviklerutgave av ColdFusion MX 6.1.

Prisen for hele pakken er 899 dollar for nye brukere, men Macromedia tilbyr både oppdateringsversjoner og studentversjoner av alle produktene til rimeligere priser.

Macromedia-produktene importeres til Norge av Infinigate.

Til toppen