AVTALER & KONTRAKTER

Ny frist for oppkjøp av Tele 2

TeliaSonera med nytt forslag som kan blidgjøre Konkurransetilsynet.

Det er foreløpig uvisst om myndighetene godtar TeliaSonera/Netcom sitt oppkjøp av Tele2.
Det er foreløpig uvisst om myndighetene godtar TeliaSonera/Netcom sitt oppkjøp av Tele2. Bilde: Terje Bendiksby / NTB scanpix
15. jan. 2015 - 10:07

Bergen (NTB): TeliaSonera har kommet med et nytt forslag til tiltak som skal gjøre oppkjøpet av Tele 2 spiselig for Konkurransetilsynet. Dermed forlenges fristen for behandling av saken.

– Vi har de siste ukene arbeidet intenst med sikte på å finne løsninger som imøtekommer det Konkurransetilsynet har vært opptatt av. Vi har nå lagt fram en oppdatert pakke med avhjelpende tiltak, sier administrerende direktør Charlotta Rehman i TeliaSonera Norge.

Hun sier avtalen og tiltakene innebærer at TeliaSonera - som eier NetCom - kan konkurrere med Telenor på likere vilkår, og at det blir rom for «en reell tredje operatør» i mobilmarkedet.

Konkurransetilsynet bekrefter at de har mottatt TeliaSoneras forslag, og at dette utløser en ny tidsfrist for saksbehandlingen. Den endelige fristen er 5. februar.

– Fristforlengelsen er lovbestemt og har sin bakgrunn i at partene har en rett til å få sine forslag til avhjelpende tiltak vurdert av tilsynet. 5. februar vil være absolutt siste frist for avslutning av saken, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese.

Tilsynet har ikke anledning til å si noe mer om innholdet i det nye forslaget. (©NTB)

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.