Ny generasjon av hendig lomme-PC

En av verdens minste PC-er som benytter standard Windows XP, har kommet i en oppgradert versjon.

Ny generasjon av hendig lomme-PC

En av verdens minste PC-er som benytter standard Windows XP, har kommet i en oppgradert versjon.

OQO annonserte i forrige uke en ny, ultramobil PC. Selskapet kom med den første modellen allerede i 2004, så det var kanskje på høy tid med en fornyelse.

Den nye modellen kan leveres med raskere prosessor, mer minne, større harddisk, høyere skjermoppløsning enn Model 01+, som er en forbedret versjon av det opprinnelige produktet.

Model 02 leveres med en Via C7M ULV-prosessor med inntil 1,5 GHz klokkehastighet. Den kan leveres med inntil 1 GB minne og 60 GB harddisk. Skjermen har en oppløsning på 800 x 600 piksler, men skjermkortet kan også drive en ekstern skjerm med oppløsning på inntil 1920x1200 via VGA-, DVI- eller HDMI-utgangene.Kabinettet er laget i magnesium og vekten er typisk under 450 gram. Den leveres med bakgrunnsbelyst tastatur og støtte for WLAN og Bluetooth 2.0

Batterikapasiteten til standardbatteriet skal holde til tre timers drift, men dette kan erstattes av et batteri med dobbelt så høy kapasitet.

Maskinen leveres med Windows XP, men kan også kjøre standardversjonen av Windows Vista.

Prisen på de tre grunnmodellene ligger på mellom 1500 og 1850 dollar. Maskinene kan bestilles direkte fra OQO nå, men det vil ta 8 til 12 uker før de vil bli levert.

    Les også:

Også andre tilbyr datamaskiner i små formater, blant annet japanske Shimafuji. Modellen SEMC5701A, for eksempel, måler bare 52 mm x 52 mm x 45 mm, men kan likevel utstyres med maskinvare som var standard i PC-er med full størrelse for bare noen år siden. Lagringsplassen er faktoren som er mest begrenset, men maskinen leveres med både IDE- og USB 2.0-grensesnitt. Prosessoren er klokket til 333 MHz, minnet er på inntil 128 MB. Dessuten er et 16 MB flashminne inkludert. Maskinen har også skjermkort og nettverksadapter.

Det er uklart hva prisen er, men amerikanske bloggere mener den kan være omtrent 325 dollar per enhet.

Til toppen