BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny generasjon mikroservere fra Dell

Noen ganger er det best å kjøre én applikasjon per fysisk CPU.

Dell PowerEdge C5125: Opptil 12 servere i en enhet på 3 U.
Dell PowerEdge C5125: Opptil 12 servere i en enhet på 3 U. Bilde: Dell
23. mars 2011 - 11:43

Dell har lansert en ny generasjon mikroservere, PowerEdge C. Modellene i denne nye serien, C5125 og C5220, tilbyr opptil 12 servere i en rackenhet på 3 U.

Ifølge Dell er mikroservere en ny type servere beregnet på tilfeller der mangekjernede prosessorer og utstrakt virtualisering er å skyte spurv med kanoner, og der det mest hensiktsmessige er å kjøre etter prinsippet én applikasjon per fysiske CPU. Dells nettskyevangelist Barton George snakker om «right-sizing the server».

De nye PowerEdge C-serverne kan stables svært tett: Dell mener de sparer plass, energi og kabling i forhold til alternative løsninger fra konkurrerende leverandører.

Kunder kan velge mellom Phenom- og Athlon-prosessorer fra AMD og Xeon- og Core-prosessorer fra Intel, og mellom disker på 2,5 tommer eller 3,5 tommer. Hver server har plass til fire blokker DDR3-minne. Maks diskkapasitet er 4 terabyte, maks minne er 32 gigabyte, begge per server.

Dells satsing på mikroservere bygger på erfaringer med å skreddersy maskinvare til kunder som franske Online.net, der dedikerte fysiske servere tilbys som tjeneste i nettskyen. Online.net tilbyr en fysisk Dell-server for fra 14,99 euro per måned, inklusiv tilgang i opptil 1 gigabit per sekund, og ubegrenset trafikk til og fra maskinen. Dells første skreddersydde servere til denne tjenesten var utstyrt med Nano-prosessor fra Via.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.