BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny giv for å samle Java-folket

Over nyttår skal Suns Internet Associate Program til Norge, men programmet vil få et annet innhold enn Suns markedsføringspregede program. Suns Java-misjonær i Norge, Skrivervik Data, vil benytte anledningen til å styrke sin posisjon som knutepunkt og støtteapparat for Java-utvikler-miljøer

Eirik Flaa
31. okt. 1997 - 17:20

Suns misjonærer i Norge, Skrivervik Data, vil over nyttår lansere Internet Associate Program (IAP) i Norge. Programmet har vær lansert i flere land tidligere, i Sverige så sent som i august, og er igangsatt for å samordne de profesjonelle Java-utvikler-miljøene sentrert rundt Suns produkter og kundemasse. Hittil har imidlertid programmene vært preget av høy markedsføringsfaktor til Suns fremme, men Skrivervik Data , som representerer Sun i Norge, har valgt en annen tilnærming.

- Vi vil i mindre grad fokusere på oss selv og Sun, men isteden fungere som et forum for profesjonelle utviklermiljøer. Å formidle kontakt med andre firmaer som er med på det internasjonale programmet vil også bli en prioritert oppgave, sier forretningsutvikler i Skrivervik Data, Terje Berg til digi.no. Han forklarer at diskusjonen rundt den norske satsingen vil starte under en Suns International Internet Associate Symposium som arrangeres i Berlin 5-7 november. Fra denne dato og frem til nyttår vil Skrivervik kartlegge detaljer rundt programmet, som foreløpig bare er på idénivå.

Også for amatørene har Skrivervik ett opplegg klart. Selskapet har i lengre tid arbeidet med å opprett kontakt med universitetsmiljøer som har opprettet brukergrupper for Java. Denne satsingen er foretatt i samarbeid med Progress, som satser sterkt på å få markedsaksept for sitt nyeste Java programmeringsverktøy Apptivity 2.0 i det norske markedet. Skrivervik og Progress, representert ved Bjørnar T. Andersen, planlegger å styrke båndene til disse miljøene i takt med IAP opptrappingen.

- De to nettverkene vil få nær tilknytning til hverandre for å utnytte synergier, sier Berg og legger til at de to programmene vil ha noe å tilby for de fleste.

- Vi kan tilby støtte å kontaktformidling for alt fra selskaper til gutteroms-programmerere avslutter Berg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.