Ny god dag for IT på børsen

Tandberg Data tangerte sin tidligere toppnotering og endte på 200 kroner, på en dag der totalindeksen på ny brøt gjennom 1300-punkters grensen.

Etter tekniske problemer idag tidlig, åpnet Oslo Børs med brask og bram rundt klokken 10:30 og både IT- og totalindeksen skjøt i været. Rundt klokken 12 begynte trenden å snu. Nedoverbakken varte fram til tidspunktet da de amerikanske forbrukertallene - NAPM - ble kjent. Disse satt en stopper for inflasjonsfrykten. Det norske markedet reagerte impulsivt på de amerikanske nyheten og IT-indeksen hoppet umiddelbart opp mellom 6 og 7 punkter for å endte på 1185,94. Totalindeksen endte på 1303,95 punkter.

Ingen av IT-selskapene opplevde de helt store svingningene i dag men best ut kom ASK som endte på 152 kroner, etter en oppgang på 5,50 kroner.

Også Tandberg Data kom godt ut i dag og steg med fem kroner til 200 kroner. Tandberg Data aksjen har lenge ligget noenlunde stabilt rundt 195 kroner, og i dag er andre gang i historien at aksjen står så høyt.

Blant taperne på i dag finner vi Norman Data Defence Systems (NOR), som falt med 2 kroner til nytt nivå på 28 kroner, men på et relativt lavt volum. Bare 9700 NOR-aksjer ble omsatt på Oslo Børs tirsdag.

Aktiviteten totalt var også moderat. Totalomsetningen endte på 1,2 milliarder.

Til toppen