Ny gratis online helsesjekk for PC

F-Secure tilbyr en tjeneste med gratis helsesjekk av PC-en, ikke bare antivirus.

F-Secure tilbyr en tjeneste med gratis helsesjekk av PC-en, ikke bare antivirus.

En ny tjeneste, F-Secure Health Check, tilbyr Internett-brukere gratis sjekk av sikkerhetsstatusen på PC-en, heter det i en pressemelding.

– Mange brukere sitter med utdaterte antivirusprogramvare eller ukomplette gratisprodukter. Disse er svært sårbare for sikkerhetstruslene som hele tiden utvikler seg, og mange av brukerne har en falsk trygghetsfølelse, sier Dag Arne Jerstad, F-Secure Norge.

Jerstad mener antivirus og brannmur ikke lenger er nok.

– For å unngå å bli et mål for ondsinnede angrep, må man lete etter sårbarheter i all programvare installert på PC-en. Samtidig må man sørge for alltid å ha den siste oppdaterte versjonen av det aktuelle programmet installert. F-Secure Health Check løser dette ved å gi brukerne en omfattende sjekk av operativsystem, nettlesere, e-postklienter og annen programvare.

Helsesjekken fra F-Secure avgjør om en PC er sikker for bruk på nett. Den tilbyr også hjelp til å løse potensielle sikkerhetsproblemer. F-Secure sier sjekken er enkel og rask å kjøre, og at den ikke endrer systemkonfigurasjonen: F-Secure Healthcheck.

Til toppen