ANALYSER

Ny grense kan ramme PC-bransjen tungt

HP er redd regjeringens grense for hjemme-PCer vil legge en alvorlig brems på det norske PC-salget.

10. nov. 2005 - 12:40

Regjeringen la i dag frem statsbudsjettet og støtter forslaget om en grense på 10.000 for nye hjemme-PC-kontrakter. Hittil har det ikke vært noen grense for den gunstige ordningen og enkelte brukere har fått et avslag på IT-utstyr og store flatskjermer på 30-50 prosent.

- Dette vil ramme salget, det er helt klart at dette vil få konsekvenser, sier Arild Westby, direktør for HPs PC-salg til digi.no.

HP Norge er den største PC-leverandøren og Dell er nest størst. Foreløpig vil ikke Hans Christian Seime i Dell Norge spå noe om salget.

Westby vil ikke si noe om hvor mye han tror salget vil falle med, men regjeringens endring kan potensielt slå hardt ut - Westby anslår at privat-kundene utgjør 30 prosent av det totale norske PC-salget.

Foreløpig er Westby usikker på hvor stort utslaget vil bli.

- Noen av de som nå ikke får kjøpt en hjemme-PC vil nok likevel kjøpe seg en maskin, men en del vil nok også utsette eller droppe et kjøp, påpeker han.

En annen for PC-bransjen negativ mulighet er at kundene kjøper en maskin, men en mye billigere eller kutter mye av tilleggsutstyret.

HP-sjef påpeker at endringen vil ramme flere partnere som har spesialisert seg på hjemme-PC-kontrakter hardt.

- Vi må forsøke å tilpasse oss grensen og finne ut hvordan vi skal jobbe, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.