BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Handspring-juvel med usikker framtid

Den nye Handspring Treo 600 opphever skillet mellom små PDA-er og mobiltelefoner. Men salgsprognosen er høyst usikker.

18. juni 2003 - 09:51

PDA-leverandøren Handspring innledet i fjor en ny modellserie som kombinerte vanlig PDA-funksjonalitet med telefoni og trådløsdatakommunikasjon. Selskapets hittil eneste nyhet i år, Treo 600, går enda lenger i å tilby svært mye funksjonalitet i et apparat som mer enn noe annet ser ut som en liten mobiltelefon.

Treo 600 drives av det nyeste operativsystemet til Palm, PalmOS 5, og av en ARM-prosessor. Med tanke på e-post og tekstmeldinger har den et integrert alfanumerisk tastatur. En integrert nettleser tar også JavaScript og tillater nedlasting av programvare. Det er ellers integrert et digitalt kamera og en MP3-spiller. Det interne lageret kan utvides med SD/MMC-kort. Prisen i USA loves rundt 500 dollar.

Handspring har lenge hatt økonomiske problemer, og har avtalt å kjøpes av Palm. (Se artikkelen Palm kjøper Handspring fra 4. juni i år.) Konkurransen fra like funksjonsrike telefoner fra ledende mobilleverandører har bidratt til at bare 200.000 Treo-enheter skal ha vært solgt siden starten tidlig i 2002. I Norden har distribusjonsproblemer redusert omsetningen til praktisk talt null, selv om teknologien er positivt mottatt.

– Vi selger kun det vi allerede har på lager, sier Stephen Knox i IdeData, der Treo-modellene bare vises på nettstedet dersom du taster "Treo" i søkefeltet. – Vi har rett og slett ikke mulighet til å få tak i varer. Handspring har sagt til oss at de jakter på en felles nordisk distributør. Hva Palms kjøp av Handspring vil medføre for oss og for salget av Handspring-produkter er i landet er vi ennå ikke informert om. Vi er veldig usikre på hva som kommer til å skje framover.

    Les også:

IdeData fortsetter å selge et variert utvalg av PDA-er fra blant andre Palm og Hewlett-Packard.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.