Ny hastighetsrekord for WLAN i bil

Forskere ved NEC har demonstrert en WLAN-løsning for brukere som beveger seg raskt.

Ved hjelp av en Porsche, egenutviklet programvare og fire IEEE 802.11b-aksesspunkter plassert med et intervall på 500 langs en testbane i Japan, greide forskere ved NEC denne måneden å demonstrere at det er mulig for brukere å benytte WLAN-forbindelser også når brukeren er i rask bevegelse, for eksempel ombord på en lyntog.

    Les også:

I følge InfoWorld greide systemet å overlevere brukere fra ett aksesspunkt til det neste uten problemer selv i hastigheter på opptil 330 km/t. I bilen var det en bærbar PC og et kamera som overførte kontinuerlig under forsøket. Testen inkluderte også nedlasting av en fil til PC i bilen fra en webserver.

Programvaren som tillater den raske overleveringen mellom aksesspunktene er ifølge InforWorld utviklet for bruk i intelligente transportsystemet (ITS) og kan benyttes til å opprettholde en Internett-forbindelse i biler som kjører på en motorvei eller i høyhastighetstog.

Etter denne testen er NEC nå klare til å begynne å selge systemet. Detaljer om programvaren og testen vil bli tilbudt av selskapet under 10th World Congress and Exhibition on Intelligent Transport Systems and Services i Madrid i midten av november.

;