Ny HP-teknikk skal løse papirkaoset

HP arbeider med en skriver som vil la deg lokalisere hvor et ark ligger og blant annet når det ble skrevet ut.

HP arbeider med en skriver som vil la deg lokalisere hvor et ark ligger og blant annet når det ble skrevet ut.

HP har tatt patent på og arbeider med en ny type skrivere som potensielt kan skape orden i dagens papirkaos og arkivkjobbing.

For til stross for all verdens skannere, digitale lagringssystemer og epost, bruker vi stadig mer papir. Mye viktige dokumenter håndtere fremdeles i skriftelig form og skal transporteres, sorteres og arkiveres.

Dette har HP patenter en smart løsning for. Selskapet planlegger en skriver som under utskrift samtidig klistrer på en RFID-brikke på hvert ark, skriver New Scientist. RFID-brikken er de flate radiobrikkene som inneholder et ID-nummer. De har ikke batteri, men kan som en bomstasjonsbrikke for biler avleses på korte avstander.

HPs teknikk vil klistre på en RFID-brikke på arket og samtidig skrive et ID-nummer til brikken. Bildet viser en flat RFID-brikke IBM bruker. Størrelsen på brikken avgjøres av antennekretsene - linjene langs kanten. Selve ID-brikken er bare et punkt

Tanken er at man skal installere radioantenner i arkivskap og på pulter. Man skal også kunne bruke håndholdte skannere. Når man skanner over en bunke papirer eller sjekker et arkivskap, vil man få tilbake ID-nummerene som er festet på de forskjellige arkene.

Disse nummerne vil være arkivert i en database og kan kobles opp mot en rekke forskjellige typer data. For med riktige koblinger mot skriveren og PC-ene til brukeren som skriver ut, vil man kunne få vite ikke bare få vite hvor et spesifikt dokument er.

Man vil også kunne hente frem informasjon som nødvendigvis ikke står på dokumentet. Microsoft Word eller et dokumentbehandlingssystem koblet til skriveren vil kunne lagre når det ble skrevet ut, forfatter, andre som har redigert, hvor langt det er, og ikke minst nøkkelord i dokumentet.

HPs teknikk beskriver også hvordan man i en RFID-brikke med mer minne kan direkte kan lagre mer informasjon for avlesning med håndskanner, for eksempel når det ble skrevet ut.

Her finner du HPs patent (US2004141790) i den det engelske patentkontorets database.

Foreløpig er avlesningen av RFID-brikker begrenset til rundt en meter og en antenne vil ikke kunne avlese flere hundre brikker samtidig. Dette utelukker foreløpig løsninger med for eksempel antenner i arkivskuffer med hundrevis av dokumenter.

Til toppen